KORTDUREND VERBLIJF

WEEKEND OPVANG

INNER-GO Bijzonder Begeleiden_weekend opvang2De weekenden zijn bedoeld om de zelfredzaamheid van de jongeren te vergroten. Daarnaast kunnen ouders en/of verzorgers door deze weekenden even op adem komen zodat zij niet overbelast raken. De weekenden hebben een actief en ontspannend karakter en omvatten een diversiteit aan sociale en praktische activiteiten.

Het programma is gericht op het bieden van structuur, voorspelbaarheid, rust, ontspanning, gezelligheid en natuurlijk voldoende ontplooiingsmogelijkheden voor iedere jongere.

Er verblijven maximaal 8 jongeren in een groep. Bij de samenstelling van de groep wordt er gekeken naar de leeftijd en de persoonlijke mogelijkheden van de jongeren . Wij streven er naar om zoveel mogelijk vaste groepen met dezelfde begeleiders te vormen.

 

 

 

 

 

Tijdens de weekenden werken wij samen met de jongeren aan doelen om de zelfredzaamheid te vergroten. Dit doen we aan de hand van groepsdoelen alsook aan persoonlijke leerdoelen. De leerdoelen staan beschreven in een persoonlijk begeleidingsplan. Bij deze doelen kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • leren de dag te structureren en activiteiten te plannen.
  • sociale contacten leren aangaan en onderhouden en verbeteren van de sociale vaardigheden.
  • vaardigheden leren om zelfstandig te worden.
  • emoties bij jezelf en anderen herkennen.
  • zelfinzicht krijgen en inzien en accepteren van beperkingen.
  • leren begrijpen wat anderen zeggen.
  • problemen oplossen en besluiten nemen.
  • inzicht krijgen in (mogelijke) gevolgen van besluiten (oorzaak/gevolg),
  • leren zich aan regels/afspraken te houden en corrigeren van besluiten of gedrag.
  • leren omgaan met veranderingen, angsten, frustratie, tegenslagen en verlies.

De weekenden vinden plaats van vrijdag 18.00 uur tot zondag 18.00 uur. Een paar dagen voorafgaand aan het weekend krijg je het programma thuis zodat je jezelf kunt voorbereiden op wat gaat komen, weet welke activiteiten er op het programma staan en wie er mee gaan.

VAKANTIE OPVANG

INNER-GO Bijzonder Begeleiden_vakantie opvang5

Tijdens de schoolvakanties bieden wij vakantieopvang. Qua opzet en doelstellingen is de vakantiebegeleiding ongeveer gelijk aan de weekendopvang. Een vakantieweek is meestal van zaterdag tot en met zaterdag. De vakantieopvang vindt zowel in het binnenland alsook in het buitenland plaats.

Een vaak terug kerende locatie waar we met de jongeren naartoe gaan is camping Moulin de Piot te Cheniers in Frankrijk. (Zie ook www.moulindepiot.com ; www.creuse-active.nl) Tijdens deze vakantieweek worden zowel actie als rust en relaxen afgewisseld. Gedurende de week worden er meerdere outdoor en surival activiteiten ondernomen.

Naast de vakantieopvang in Frankrijk vinden er ook vakantieopvang weken elders plaats. De afgelopen jaren zijn we met jongeren van Innergo naar Tsjechië, Polen, Belgische Ardennen, Denemarken en Londen geweest. In Tsjechië / Polen hebben we een berghutten tocht gelopen, in Denemarken hebben we een kanovakantie gehad en naar Londen waren we voor een stedentrip met alle bekende bezienswaardigheden op het programma. We proberen qua invulling van een vakantieweek zoveel mogelijk aan te sluiten bij de leeftijden, wensen, behoeften en interesses van de jongeren.

INNER-GO Bijzonder Begeleiden_vakantie opvang2  INNER-GO Bijzonder Begeleiden_vakantie opvang4  INNER-GO Bijzonder Begeleiden_vakantie opvang1

WEEKEND OF VAKANTIEOPVANG?

Mail direct